I assistent, mixa nötter och socker till en fin massa.
En enkel och läcker nötfyllning för bröd och bullar. Kan anpassas med olika typer av nötter och smaker.
1.
I assistent, mixa nötter och socker till en fin massa.
2.
Tillsätt citronen och mixa väl.
3.
Tillsätt smör, vanilj och ev salt och mixa krämigt.
4.
Klart att använda som fyllning till bröd och bullar.
5.
Häll i glasburkar och förvara i kylskåp tills du ska använda den annars.
1.
Gör du massan på hasselnötter och sen mixar i choklad på slutet får du godaste chokladkrämen, typ Nutella fast utan tillsatser eller palmolja.
2.
Gillar du inte citron kan byta ut mot annan citrusfrukt. Viktigt att blötlägga citrusfrukterna i kallt vatten i en vecka för att få bort den beska smaken. Citronen mixas med skal, aromen sitter där ju.
250 g nötter som blötläggs i 24 timmar
1/4 citron blötlagd i en vecka (byt ut vattnet varje dag)
rörsocker samma mängd som nötterna
smör samma mängd som nötterna
ev 1 tsk vanilj
1/2 tsk salt om inte smöret är saltat