Starta med att tina upp hallonen i en kastrull på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan dem börjar koka.
Vet du vilken lyckokänsla det är att ha hittat ett superbra recept? Som du kan variera om och om igen? Dessa hallonrutor är rena drömmen. Har gjort citronrutor som också är en syrlig variant. Nästa gång blir det med kvarg. En lite sötare variant med russin eller mandel i. Kommer bli magiskt.
1.
Starta med att tina upp hallonen i en kastrull på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan dem börjar koka.
2.
Sila bort kärnorna. Låt hallonpurén svalna.
3.
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
4.
Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
5.
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
6.
Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i ca 15 minuter. Bottens ka inte ha fått färg.
7.
Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.
8.
Häll fyllningen över den delvis bakade kakbotten och baka i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.
9.
Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.
3.25 dl vetemjöl
1.25 dl florsocker
115 g normal saltat smör
400 g frysta hallon
3 stora ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta
1.5 dl vetemjöl
1 tsk citronsaft