Värm ugnen till 175° C. Spraya medelstora muffinsplåtar med matlagningspray.
En perfekt kombination av fräsch fruktig cheesecake och sega smörkakor i form av cookie-koppar fyllda med halloncheesecake.
1.
Värm ugnen till 175° C. Spraya medelstora muffinsplåtar med matlagningspray.
2.
Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt, ställ åt sidan.
3.
Vispa smör och socker på medelhög hastighet tills vit och fluffigt (ca 2-3 min).
4.
Sänk hastigheten och lägg i äggen, en i taget, samt vanilj. Vispa till en jämn smet.
5.
Tillsätt mjölblandningen och blanda tills bara kombineras.
6.
Med hjälp av en stor skopa (3 msk), fördela degen i muffinsformarna, tryck ner för att platta lite.
7.
Grädda i 10-12 minuter eller tills ytan är lätt brynt.
8.
Ta bort från ugnen och omedelbart tryck botten på en liten burk eller behållare för att pressa nedåt i mitten på varje kaka och skapa en fördjupning.
9.
Kyl kakorna i plåten för 10 minuter, sedan placera dem på galler för att svalna helt.
10.
Förbered fyllningen under tiden. Vispa grädde till hårda toppar (helst med en kall visp och i en kall skål).
11.
I en separat skål, vispa färskost och socker till en mjuk och slät kräm.
12.
Vänd ostblandningen och jordgubbspurén i vispad grädde.
13.
Lägg till ytterligare färg om du önskar.
14.
Fördela cheesecakefyllningen i de kylda cookie-kopparna.
15.
Ställ kallt ca. 1 till 2 timmar.
16.
Servera dem kylskåpskalla inom 2-3 dagar. Eller frysa i upp till 4 veckor.
17.
Garneringen görs endast innan serverigen. Färska eller frysta hallon, en myntablad eller timjan blir vackert på.
5 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
240 g smör
1 1/4 dl strösocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt
2 1/2 dl vispgrädde
225 g Philadelphia ost
1/2 - 1 dl hallonpuré
ca 1,5 dl färska hallon
ev rosa eller röd färg gel