Förvärm ugnen till 175 grader, över och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 22 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Hallonbitar med smultäcke och nötter. Spröda och smöriga med en sötsyrlig smak av doftande hallon och saltade nötter. En dröm. Nu efter fettisdagen är jag sugen på annat än bullar. Och denna kaka är så enkelt att göra. Du kan sila kärnorna innan du lägger fyllningen på kakan.
1.
Förvärm ugnen till 175 grader, över och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 22 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
I en skål kombinerar du alla ingredienser till mördegsbotten. Om degen är för smulig tillsätt 1-2 msk mjölk.
3.
Tryck 0.75 av blandningen (den andra 1/4 kommer att användas som toppning) i botten på formen och baka i ca 10-12 minuter.
4.
Förbered fyllningen under tiden. I en kastrull på spisen kokar du upp alla ingredienser till fyllningen.Mossa hallonen lätt. Koka i 2-3 minuter tills blandningen är tjock och inga större hallon finns kvar.
5.
Häll fyllningen i en liten skål och kyla tills den ska användas.
6.
När botten är gräddad låt den svalna ca 5 minuter.
7.
Bred fyllningen över botten. Blanda hackade nötter i resterande mördeg och strö den över fyllningen. Tryck försiktigt ned med baksidan av en matsked.
8.
Grädda i mitten av ugnen för 20 minuter eller tills toppen på kakan är gyllenbrun.
9.
Låt kallna innan du delar i lagom stora bitar. Förvaras svalt.
5 dl vetemjöl
1 tsk vanilj
1 dl strösocker
75 g normal saltat smör, smält
200 g hallon
0.5 dl gelésocker
2 msk vetemjöl
1 dl hackade nötter
0.25 del mördeg