Vispa smör och socker vit och luftigt
Här har jag använt ett grundrecept och två olika smaksättningar i fyllningen. Vill man lägga ner mindre tid än vad jag gjorde kan man alltid blanda ihop degen med smaksättningen och rulla till bollar
1.
Vispa smör och socker vit och luftigt
2.
Blanda havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret
3.
Ta ca 3/4 delar av degen och blanda i kakao i den
4.
Den sista 1/4 delen smakar du av med essensen och eventuellt färgar med pastafärgen tills du får den till önskad färgnyans
5.
Ta chokladdegen och dela den i ca 25 lika stora bitar och gör samma sak med den smaksatta och färgade degen. Platta ut i ena handen en chokladdegsbit, rulla en liten boll av den smaksatta degen och placera ev i mitten av den utplattade chokladdegen
6.
Vik chokladdelen runt smaksatta bollen och rulla till en rund chokladboll. Rulla i strössel och ställ bollarna svalt/kallt för att stelna lite
125 gr smör
1 dl strösocker
5,5 dl havregryn (kör ca 30 sekunder i matberedaren)
1,5 msk kakao
1-2 tsk essens av något slag, vaniljsocker eller matcha pulver t ex.
strössel, pärlsocker, strösocker, kakao, finmalda nötter, riven kokos att rulla bollarna i
ev karamell- eller pastafärg för att förstärka färgen