back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GRÖNSAKSSOPPA

  • 5 minuter + 45 minuter
  • 4 personer

En soppa som kan varieras i oändlighet. Tog i princip de rotfrukter och grönsaker jag hade hemma och som såg lite vilsna ut. Vem vet vilka det blir nästa gång?

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader over och undervärme.

2.

Lägg rotfrukter och grönsaker på bakplåtspapper på plåt.

3.

Ringla över olivolja, salta och peppra.

Ingredienser

Ingredienser

4-5 broccolibuketter

3-4 mindre spetspaprikor

3 medelstora tomater halverade

2 medelstora potatisar halverade

2-3 morötter delade

1 gullök skalad och skivad

olivolja gill plåten

salt och peppar

kokt vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

Topping och servering

vispgrädde eller matlagningsgrädde

färsk basilica

rostade pumpa eller solrosfrön

vitlöksstekt ostmacka att servera till