back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GRÖN PASTA MED ÄRTOR OCH SPENAT

  • 2 personer

Pasta med ärtor och spenat. DU MÅSTE BARA TESTA, så så god. En vegetarisk pasta som lätt kan göras både glutenfri och vegansk.

Hur

Gör så här

1.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt saltat vatten

2.

Fräs vitlöken i olivolja. Tillsätt ärtorna och sen spenaten och fräs lite till

3.

Häll allt i en mixer eller blender, tillsätt tahini och vispgrädde och kör till en jämn sås

4.

Häll över pastan och blanda väl

5.

Salta och peppra. Riv över parmesan och toppa med färsk basilika. Njuuuuut❗️

Ingredienser

Ingredienser

2 portioner pasta (ev glutenfri)

3 msk olivolja

200 g ärtor, frysta upptinade

2 vitlöksklyftor skivade

50 g färsk spenat

2 msk tahini

4 msk vispgrädde

Salt och peppar

Topping

2 msk riven parmesan

chiliflakes

basilika