back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GRATINERADE CHILI CON CARNE RULLAR

  • 4 personer

Gratinerade Chili con carne rullar med tomatsalsa. Festligare sätt att servera chili con carne på. Servera med en god fräsch tomatsalsa.

Hur

Gör så här

1.

Gör chili con carne enligt anvisningarna på fpk. Tillsätt kidneybönorna på slutet

2.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj en ugnsform ned smör eller olja och ställ åt sidan

3.

Lägg 3-4 msk chili com carne på ett tortillabröd. Lägg över 2 tsk majs och strö över ost. Rulla och lägg i formen

4.

Strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen tills osten på toppen har smält och fått lite färg

5.

Hacka lök och tomater. Tärna avokadon. Lägg allt i en skål. Tillsätt citronsaft och persilja. Salta och peppra. Blanda lätt

6.

Servera rullarna varma med salsan på sidan om. Njut!

Ingredienser

Rullarna

500 g nötfärs

4 msk oliv eller rapsolja

1 påse chili con carne

4-5 dl vatten

200 g kidneybönor på burk eller frysta

200 g majs på burk

200 g riven mozzarella ost

8 st mellan tortillabröd

ev lite smör eller olja till formen

Salsa

4 mellanstora tomater

1 rödlök eller 2 salladslök

1 stor avocado

Hackad persilja

Salt

Peppar

Saft av en citron