OBS! Om du inte har en överbliven botten blanda kex med smält smör och tryck i botten på en bakplåtsbeklätt botten på en form med löstagbara kanter.
När man har kommit på ett superenkelt recept på cheesecake och kan använda överblivna tårt eller kakbottnar till eller göra egen botten av kex och smör. Himmel! Du behöver ingen ugn och cheesecaken är så gott som klar på ca 45 minuter.
1.
OBS! Om du inte har en överbliven botten blanda kex med smält smör och tryck i botten på en bakplåtsbeklätt botten på en form med löstagbara kanter.
2.
Blanda jordgubbarna med limesaft och 1 dl strösocker och värm i mikron för 2 minuter på 600 Watt.
3.
Sila saften som har bildats och spara till gelen. Låt jordgubbsbitarna kallna.
4.
I en skål vispa jämt ost, ovispad grädde, 1/2 dl strösocker och vaniljsocker.
5.
Blanda gelatin med 2 msk kallt vatten och låt det stå ett par minuter. Värm sen ca 30 sek i mikron så gelatinet smälter.
6.
Häll snabbt gelatinet i cheesecake och rör ordentligt så det inte bildas klumpar i.
7.
Vänd jordgubbarna i och häll över botten. Ställ kallt så cheesecake stelnar.
8.
Värm jordgubbssaften ca 30 sek i mikron och blanda i gelatinet till dekorering.
9.
Häll gelén över cheesecake och dekorera med jordgubbshalvor. Ställ kallt till gelén stelnar.
10.
Toppa ev med vispad grädde och riven limeskal samt sikta över florsocker direkt innan servering.
en överbliven tårtbotten, vanilj eller choklad eller gör egen*
250 g jordgubbar delade i 4-6 bitar var
2 msk limesaft
1 dl + 0.5 dl strösocker
200 Philadelphia färskost
2.5 dl vispgrädde
8 g gelatin
1 tsk vaniljsocker
saften från jordgubbarna
2 g gelatin
250 g jordgubbar delade i halvor
florsocker att sikta över
ev riven limeskal
ev vispad grädde
120 g fin krossade kex, Digestive
50 g smält smör