Vispa mascarponeost, vaniljsocker och florsocker jämnt och klumpfritt.
Den enklaste och bland den godaste mascarponekrämen gör du på få ingredienser och ett par minuter. Krämen är en färskvara och jag föreslår att du inte gör den innan du ska garnera eller toppa dina bakverk med. Den är som lättast att använda färsk, blandad samma dag, och godast också. Så blanda den inte flera dagar innan den ska ätas. Blir svårare att spritsa om den har ståt ett tag. Men ett toppad bakverk klarar sig i kylskåp i två-tre dygn utan problem.
1.
Vispa mascarponeost, vaniljsocker och florsocker jämnt och klumpfritt.
2.
Vispa grädden till medelhårda toppar.
3.
Vänd grädden i maskarponekrämen. Blanda bara tills krämen är klumpfri.
4.
Bred eller spritsa krämen över kakan eller muffinsen.
5.
Bakverken förvaras i kylskåp!
150 g mascarponeost, vid rumstemperatur
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde