back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODASTE HEMMAGJORDA VANILJKRÄMEN - CRÈME PÂTISSIÈRE

Len vaniljkräm med äkta vaniljstång, fantastisk fyllning till desserter med vanilj. Massor av smak i en puddingaktig vaniljdröm. Fyll bullar, Èclairs, en tarte eller en tårta med. Jag fyllde mina Ensaimadas med krämen. Dem blev så himla goda så jag lovade mig själv 'Aldrig mer köpt vaniljkräm'. Äggvitorna kan du spara för att baka en Angel Food Cake, Maränger eller Macarones.

    Hur

    1.

    Blanda äggulor med strösocker i en skål.

    2.

    Rör i mjöl och maizena och ställ åt sidan.

    3.

    I en kastrull på spisen värm mjölk och grädde till nästa kokpunkten. Tillsätt vaniljstång eller pasta.

    4.

    Vispa mjölkblandningen i äggsmeten under omrörning. Vispa snabbt medan du häller den varma mjölken i en tunt stråle. Tanken är att äggen inte ska börja koka från den heta mjölken.

    5.

    Häll krämen i kastrullen och ställ på spisen.

    6.

    Koka upp under kontinuerligt kraftig omrörning så inte krämen bränns fast på kastrullens botten.

    7.

    Koka krämen ca 1/2 minut till efter den har tjocknat ordentligt och börjar småkoka. Vispa kraftigt så krämer är len och klumpfri.

    8.

    Om du har använt vaniljstång ta ut den och skrapa fröna i krämen samt släng skalet.

    9.

    Häll krämen i en plastlåda och sätt på locket omedelbart för att förhindra att det blidas skinn på ytan.

    10.

    Lämna lådan att kallna i rumstemperatur.

    Ingredienser

    3 1/2 dl mjölk

    1 1/2 dl grädde

    5 äggulor

    7 msk strösocker

    3 msk vetemjöl

    3 msk maizena

    1 vaniljstång

    1 tsk vaniljpasta