Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
En enkel och god äppelkaka som påminner om barndomens smaker. Perfekt att servera som fika eller dessert till flera.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
2.
Klä en form på ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
3.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
4.
Vispa ägg och strösocker luftigt.
5.
Tillsätt resten av de våta ingredienserna och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
6.
Häll smeten i formen.
7.
Blanda äppelskivorna med kanel och sockerblandningen. Lägg på smeten.
8.
Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills den är klar.
9.
Ta ut och låt kakan svalna i formen.
10.
Skär i lagom stora bitar och sikta florsocker över innan servering.
11.
Förvaras svalt i låda med lock.
1.
Byt ut äpple mot päron, plommon eller annan stenfrukt.
2.
Servera kakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
3 dl olja
4,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
4 medelstora äpplen
0,5 tsk kanel + 3 msk strösocker