back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODA KRÄMIGA HAVREBOLLAR

  • 24 personer

Goda krämiga kioskbollar som du gör på 5 minuter. Lätt att göra glutenfria. Byt ut havregrynen mot glutenfria varianten bara. Förvara bollarna svalt i en låda med lock och dem håller en evighet. Om du skulle glömma att sluka dem omedelbums.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda alla ingredienser till smeten i en matberedare

2.

Kör på hög hastighet tills du får en krämig smet

3.

Rulla till bollar. Rulla bollarna i kokos och lägg in en låda med lock

4.

Förvaras svalt

Ingredienser

Smet

6.5 dl havregryn

2 dl strösocker

150 g normal saltat smör, rumstempererat

2 tsk vaniljsocker

1- 2 tsk osötad kakao

0.5 dl kokos, riven

1 dl vispgrädde

2 dl kokos, riven, att rulla bollarna i