back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GODA CHOKLADVÅFFLOR

Himmelskt goda chokladvåfflor med krispig yta och smarrig chokladsmak, perfekt för chokladälskare.

    Hur

    1.

    Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt.

    2.

    Vispa grädden.

    3.

    Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet.

    4.

    Vänd försiktigt ner resten av grädden i smeten.

    5.

    Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör första gången.

    6.

    Häll i smet, ca 1 dl, och grädda våfflorna bruna.

    7.

    Ställ våfflorna på galler tills du har gräddat alla.

    8.

    Sikta över florsocker.

    9.

    Servera våfflorna direkt med blåbär, riven choklad, mandelflarn och färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    3 dl vetemjöl

    1/3 dl kakao

    1/2 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    2 krm salt

    3 dl vispgrädde

    2 1/2 dl vatten

    att pensla våffeljärnet med smör

    att servera till florsocker

    att servera till blåbär

    att servera till grekisk yoghurt

    att servera till färsk mynta eller citronmeliss

    att servera till mandelflarn eller rostade kokoschips