Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt.
Himmelskt goda chokladvåfflor med krispig yta och smarrig chokladsmak, perfekt för chokladälskare.
1.
Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och salt.
2.
Vispa grädden.
3.
Häll i vattnet och hälften av grädden, vispa till en slät smet.
4.
Vänd försiktigt ner resten av grädden i smeten.
5.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör första gången.
6.
Häll i smet, ca 1 dl, och grädda våfflorna bruna.
7.
Ställ våfflorna på galler tills du har gräddat alla.
8.
Sikta över florsocker.
9.
Servera våfflorna direkt med blåbär, riven choklad, mandelflarn och färsk mynta eller citronmeliss.
3 dl vetemjöl
1/3 dl kakao
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
att pensla våffeljärnet med smör
att servera till florsocker
att servera till blåbär
att servera till grekisk yoghurt
att servera till färsk mynta eller citronmeliss
att servera till mandelflarn eller rostade kokoschips