Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en rektangulär form, ca 30 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Äntligen har jag hunnit renskriva receptet som så många har velat ha.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en rektangulär form, ca 30 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Blanda alla ingredienser till mördegen
3.
Tryck ca 2/3 delar av degen i botten på formen. Nagga med en gaffel
4.
Bred sylten över. Smula över resterande deg
5.
Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 min eller tills kakan har fått lite färg
6.
Låt den kallna i formen. Dela i rutor och sikta florsocker blandad med vaniljsocker över
7.
Förvaras svalt i låda med lock
4 dl mandelmjöl
4 dl havremjöl (glutenfrita havregryn)
6 msk vit sirap
4 msk vegansk margarin
3-4 msk Oatly matlagningsgrädde
2,5-3 dl aprikossylt
1 dl florsocker blandad med 1 tsk vaniljsocker att sikta över