Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Glutenfri marängrulle med apelsincurd och hallon. Smälter bokstavligen i munnen. Ock så är superenkelt att baka. Skulle marängbotten spricka när du rullar den? Ingen fara. Sikta florsocker och ringla choklad över. Den fyllda rullen går att frysa in utan problem. På det sättet har du alltid fik till hands när behovet uppstår.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter
3.
Blanda mandelmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen, använd en slickepott eller sked
4.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret
5.
Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter tills marängen har fått en fin färg
6.
Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt. Låt kallna helt tills du förbereder fyllningen
7.
Vispa grädden till hårda toppar. Bred apelsincurd över botten och sen grädden över
8.
Strö färska hallon. Rulla ihop som en rulltårta
9.
Pudra rullen med florsocker och ringla över lite smält choklad. Förvaras i kylskåpet och kan även frysas in. Låt tina upp i rumstemperatur i 30 minuter innan serveringen
10.
Garnera med färska hallon och citronmelissblad vid servering
1.
Du kan byta ut apelsincurd mot annan curd. Passionsfrukt är annars en stor favorit här hemma. Annars passar bra med en syrlig sylt
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
0.5 dl maizena mjöl
3 dl apelsincurd*
3 dl vispgrädde
florsocker att sikta över den färdiga rulltårta
50 g mörk choklad, smält
200 g färska hallon
citronmeliss