back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GLUTENFRI CHOKLAD­CHEESECAKE MED RICOTTA

  • 10 minuter + 40 minuter
  • 10 personer

Choklad choklad och återigen choklad… En gudomlig chokladcheesecake med allt utan smör och vanligt mjöl, men med min älskade ricotta i…Det blir ren glädje i en enda bit. Glutenfri har jag länge funderat på. Klart man vill att alla ska vara glada och må bra.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 180º C och smörj en form med löstagbara kanter samt strö över kakaopulver, var noga med att ta bort kakaoöverskottet.

2.

Vispa äggvitorna för sig och ställ åt sidan.

3.

Vispa äggulor med socker vit och luftigt.

4.

Tillsätt tidigare rörd ricottaost, smält choklad, mjölet och choklad chips.

5.

Blanda väl och tillsätt slutligen äggvitorna, rör om försiktigt från botten till toppen för att inte ta bort luften i kakan.

6.

Häll blandningen i formen och grädda i 180 ° i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter.

7.

Lämna kakan i ugnen att svalna helt.

8.

Pudra över kakao och servera med flingsalt.

Ingredienser

Ingredienser

200 g ricotta

30 g maizena eller potatismjöl

75 g socker

40 g choklad chips

3 ägg separerade

150 g mörk choklad 70% smält och svalt

Fling salt

smör och kakaopulver för formen