Smörj en form (ca 20-22 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
Julen knacka på och med allt ståhej som följer är det bra att kunna spara lite tid. Denna no-bake saffranspaj svänger du ihop på nolltid när ugnen ändå är upptagen med annat. Med tanke på hur mycket vi (här syftar jag förstås på mig själv) ändå stoppar i oss under julledigheten är det skönt att veta att pajen är gluten och framför allt sockerfri.
1.
Smörj en form (ca 20-22 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
2.
I matberedaren mixa alla ingredienser till pajskalet till en grynig och blöt massa.
3.
Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Jämna till ytan.
4.
Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.
5.
Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.
6.
I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.
7.
Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar i botten på kastrullen.
8.
Vispa gelatinen i fyllningen och ta bort från spisen.
9.
Låt fyllningen svalna lite, rör i då och då så det inte bildas en skorpa. Häll fyllningen i pajskalet.
10.
Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger.
11.
Ställ pajen kallt i minst 4 timmar.
12.
Garnera pajen innan serveringen.
2.5 dl mandelmjöl
1 dl Tyngre proteinpulver kladdkaka
12 dadlar urkärnade
2 msk kokos fett
1 msk kakao
1 Barebells Brownie Core protein bar
430 ml Barebells Vanilla milkshake
2 msk maizena mjöl
1.5 tsk gelatin (ersätt den med 2 1/2 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)
1 kuvert saffran
1 dl frysta tranbär och citronmeliss till garnering