back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Game of Thrones-tårta

En härlig tårta med vaniljbottnar fyllda med choklad ganache, spacklad med italiensk marängsmörkräm och täckt med egengjord marshmallowfondant. Dekorationer i sockerpasta.

    Hur

    White velvet cake bottnar

    1.

    Sätt ugnen på 175 °.

    2.

    Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa.

    3.

    I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj.

    4.

    Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet. Tillsätt ev livsmedelfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar.

    5.

    Fördela smeten i 3 formar (runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper.

    6.

    Grädda längst ner i ugnen för ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.

    Choklad ganache

    1.

    OBS! Till denna tårta gjorde jag dubbelsats

    2.

    Värm gräddet på spisen NÄSTAN till kokpunkten. Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Blanda i chokladen och rör tills den har smält. Låt blandingen stå kallt, i kylskåpet, minst 4 timmar.

    3.

    Vispa kraftigt med elvisp till en len och fluffig kräm. Färdigt att använda som fylning i eller till att garnera tårta eller cupcakes.

    Italian meringue buttercream imbc

    1.

    OBS! Till denna tårta gjorde jag dubbelsats

    2.

    Värm gräddet på spisen NÄSTAN till kokpunkten. Se till att det inte kokar utan ta bort från spisen så fort det börjar bubbla i. Blanda i chokladen och rör tills den har smält. Låt blandingen stå kallt, i kylskåpet, minst 4 timmar.

    3.

    Vispa kraftigt med elvisp till en len och fluffig kräm. Färdigt att använda som fylning i eller till att garnera tårta eller cupcakes.

    Dekorationer

    1.

    Dekorationerna gjorde jag i god tid innan tårtan skulle monteras. Har använt sockerpasta sp från FunCakes och Dr.Oetker. Har sprayat hela tårtan sen med Dr.Oetker´s silver spray. Riktigt cool effekt på glittrande snö.

    Ingredienser

    White velvet cake bottnar

    4 st äggvitor

    2,5 dl mjölk

    1,5 tsk vaniljpulver (2,5 tsk vaniljsocker)

    5 dl mjöl

    4 dl socker

    1,5 tsk bakpulver

    0,25 tsk salt

    175 g smör, smält i micron

    En sats räcker till en form på ca 20-24 cm och det blir 3 bottnar

    Italian meringue buttercream imbc

    2,5 dl strösocker

    0,6 dl vatten

    4-5 äggvitor eller 1,3 dl ägvitor

    2 msk strösocker

    300 g rumsvarmt smör fördelat i små bitar

    ev färg- eller smaksättning

    En sats räcker till att frosta och fylla en liten tårta , ca 16-18 cm, eller till 20 cupcakes (en sats räckte till tårtan)

    Choklad ganache

    180 – 200 g favorit chokladen

    3 dl vispgrädde