Vispa alla ingredienserna till smeten, börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten är för lös. Den ska vara som en vaniljsås.
Älskar mammas recept på pannkakor så jag var tvungen att dela med mig till er av hennes recept. För gott för att hålla det för mig själv. Jag fyller ofta mina pannkakor bara med vispad grädde och massa bär men snart kommer jag dela med mig av ett recept på gratinerade pannkakor. Så så goda. Men håll tillgodo så länge…
1.
Vispa alla ingredienserna till smeten, börja med 2 dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten är för lös. Den ska vara som en vaniljsås.
2.
Låt smeten vila i kylskåp för 30 minuter.
3.
Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg och grädda jämna, tunna pannkakor i lite rapsolja.
4.
Stapla pannkakorna på varandra och täck med plast eller lock så håller dem sig mjuka.
5.
Vid servering vispa grädden till mjuka toppar. Bred över pannkakorna, strö över bär och rulla. Smält chokladen i micro och ringla över.
6.
Förvaras inplastade i kylskåpet.
1 ägg
2-3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
3 dl mineralvatten, kolsyrad
2 dl mjölk
en nypa salt
rapsolja till stekning
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
färska eller frysta bär
100 g mörk choklad