back-button

Simona Muntean

Picture of the author

FRYST GLUTENFRI MANGO OCH NÖTKAKA MED MARÄNG

  • 10 bitar

Denna mango och nötkaka med maräng, som är sisådär lagom fryst, räknas ändå inte som glass. Men är utan tvekan en av de godaste bakelserna jag har ätit och det är allt som räknas. Solsken och vita stränder i en drömgod kaka.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175º C. Klä botten av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Vispa äggvitorna till hård skum

3.

Tillsätt strösocker under fortsatt vispning

4.

Vänd i nötterna utan att överblanda

5.

Häll i formen och jämna till ytan. Grädda i mitten av ugnen för ca 30–35 minuter

6.

Låt kallna under tiden du förbereder krämen

7.

Blanda mango med vitchoklad i en kastrull och värm på spisen tills chokladen har smält

8.

Ta bort från spisen och blanda i kondenserad mjölk

9.

Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt i mangokrämen

10.

Häll i formen över den kallna nötbotten och ställ i frysen

11.

Koka upp strösocker och vatten i en kastrull och låt koka försiktigt till sockerlaget uppnår 118 ºC

12.

Vispa äggvitorna till hård skum under tiden och häll sockerlaget i en tunn stråle över marängen under fortsatt vispning

13.

Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ett fint mönster över hela toppen på kakan

14.

Dekorera med torkade blommor eller färska blad. Jag har strött över lite solgula torkade solrosblad

Ingredienser

Nötbotten

200 g rostade jordnötter finhackade

2.5 dl strösocker

1 dl eller 3 stycken äggvitor

Kräm

500 g fryst mango upptinad och pureat

100 g vitchoklad

0.5 burk kondenserad mjölk, ca 180 g

2 dl vispgrädde

Maräng

1 dl eller 3 stycken äggvitor

2.5 dl strösocker

o,6 dl vatten