Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på spisen. När alla sockerkristaller har lösts upp ta bort kastrullen från värmen. Häll sirapen i en flaska eller burk med lock.
Efter ett antal Palmabesök under förra året och X antal besök på TKO Tacos har jag bestämt mig att testa göra frozen margarita hemma. Hur svårt ska det va? Superenkelt.
1.
Koka upp strösocker och vatten i en kastrull på spisen. När alla sockerkristaller har lösts upp ta bort kastrullen från värmen. Häll sirapen i en flaska eller burk med lock.
2.
I blendern lägg fryst mango, sirap, tequila, limesaft och ev is. Kör på hög hastighet tills du får en tjock pureaktig drink. Smaka av med ev extra sirap eller tequila.
3.
Är den för tjock häll lite iskallt vatten och mixa en kort stund. Eller låt den ligga kvar i blendern ett par minuter.
4.
Skölj 4 cocktailglas i kallt vatten. Rulla kanten i tajin krydda. Häll upp margarita i glasen, skeda om den är gör tjock. Toppa med limeblad och mynta. Servera.
5.
Sockersirap som blir kvar kan sparas i kylen till nästa gång du gör drinkar.
1.
Byt ut mango mot andra frysta frukt eller bär. Hittar du inte tajin krydda kan blanda strösocker och salt och rulla glasen i.
1 dl socker
1 dl vatten
350 g fryst mango
1 dl sockersirap
1- 1,5 dl tequila
saft av en lime
4-5 isbitar
tajin krydda
lime eller citronskivor
färsk myntablad