I en stor skål blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet
Den ultimata dippen! Friterade äpplen med vaniljsås. Enkelt och så gott!
1.
I en stor skål blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet
2.
Skala äpplena och skär i ca 0,3 cm tjocka skivor (ganska tunna skivor). Ta bort kärnhuset
3.
Heta upp olja i en stekpanna. Doppa äppelskivorna i smet och steka de gyllenbruna på båda sidorna (ca 1 min på varje sida)
4.
Låt rinna av på hushållspapper
5.
Blanda strösocker och malen kanel i en skål och doppa äppelskivorna i
6.
Servera med vaniljsås (köpt fungerar utmärkt, byt ut en del av mjölken mot 2 delar vispgrädde. Eller blanda lite vispgrädde i den färdiga köpta såsen)
2,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 stora äpplen
Rapsolja att steka i
1,5 dl strösocker + 1 tsk malen kanel att doppa äppelskivorna i
Vaniljsås, varm chokladkräm eller vaniljglass och sirap