Sätt på ugnen på 175 och klä en rund form med bakplåtspapper
En traditionell svensk kaka fylld med vaniljsmörkräm, även känd som Pensionärskaka eller Dagiskaka. Enkel att baka och ljuvligt god.
1.
Sätt på ugnen på 175 och klä en rund form med bakplåtspapper
2.
Ställ åt sidan.
3.
Vispa ägg och socker luftigt i en bunke.
4.
Tillsätt mjöl och bakpulver.
5.
Häll i vatten och rör ihop allt.
6.
Häll smeten i bakform. Grädda i ca 40-50 minuter.
7.
Ta ut och låt kakan svalna.
8.
Blanda smör, vispgrädde och vaniljsockret i en kastrull.
9.
Koka upp och sen sjuda på låg värme ca 1-2 minuter.
10.
Låt fyllningen kallna. Dela kakan på mitten.
11.
Lägg på fyllning över den undre delen.
12.
Lägg den andra botten över.
13.
Ställ kakan kallt ett par timmar så den saftar till sig.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl ljummet vatten
125 gr smält smör
1 dl vispgrädde
4 msk vaniljsocker