back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSPANNKAKOR MED CHOKLAD

  • 5 minuter + 15 minuter
  • 4 personer

Tunna pannkakor smaksatta med julens kryddor. Saffran är min favorit så klart det blev saffranspannkakor. Fyll de med chokladkräm eller sylt. Perfekta som frukost/brunch.

Hur

Gör så

1.

Blanda mortlad saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft och låt stå 10 min.

2.

Vispa alla ingredienser till pannkakssmeten till en klumpfri smet.Låt smeten vila ca 15-20 min.

3.

Grädda tunna pannkakor med lite smör i en pannkakslag eller stekpanna. Antal pannkakor beror på storleken på din panna.

4.

Bred chokladkräm och rulla pannkakorna. Servera ev med bär.

Ingredienser

Ingredienser

1 ägg

3 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

1 påse saffran

2 msk strösocker + 2 msk alkohol eller citron saft

50 g smält smör

smör eller rapsolja till stekning

chokladkräm typ Nutella att fylla med

ev bär att toppa med