back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EXTRA KLADDIGA FUDGE BROWNIES

  • 5 minuter + 30 minuter
  • 16 personer

Lycka i en enda ruta, fudge brownies, lagom kladdiga, söta, chokladdiga och framför allt himmelskt goda. Läs även tipsen på hur du får perfekt kladdiga brownies.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20X20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Smält smör och choklad i en kastrull på spisen. Rör i då och då. Ta bort och låt svalna.

3.

Rör ägg med socker. Tillsätt det avsvalnade chokladen och blanda jämnt.

4.

Tillsätt vetemjöl och kakao och blanda jämnt. Häll i formen.

5.

Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min. Kakan ska fortfarande vara lite mjuk i mitten. Kommer fortsätta gräddas efter du har tagit ut den.

6.

Låt kallna i kylen. Skär i bitar och servera.

Tips för perfekt kladdiga brownies

1.

1. Alltid smör i smeten.

2.

2. Vitt och brunt socker.

3.

3. De våta ingredienserna ska väga mer än de torra.

4.

4. Övergrädda inte.

Ingredienser

Ingredienser:

200 g smör

250 g mörk choklad i bitar

4 ägg

1,75 dl strösocker

0,75 dl brun farin

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao (byt ut ev mot vetemjöl)