Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20X20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Lycka i en enda ruta, fudge brownies, lagom kladdiga, söta, chokladdiga och framför allt himmelskt goda. Läs även tipsen på hur du får perfekt kladdiga brownies.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20X20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen. Rör i då och då. Ta bort och låt svalna.
3.
Rör ägg med socker. Tillsätt det avsvalnade chokladen och blanda jämnt.
4.
Tillsätt vetemjöl och kakao och blanda jämnt. Häll i formen.
5.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min. Kakan ska fortfarande vara lite mjuk i mitten. Kommer fortsätta gräddas efter du har tagit ut den.
6.
Låt kallna i kylen. Skär i bitar och servera.
1.
1. Alltid smör i smeten.
2.
2. Vitt och brunt socker.
3.
3. De våta ingredienserna ska väga mer än de torra.
4.
4. Övergrädda inte.
200 g smör
250 g mörk choklad i bitar
4 ägg
1,75 dl strösocker
0,75 dl brun farin
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao (byt ut ev mot vetemjöl)