Sätt ugnen på 175º. Klä en fyrkantig form, ca 25 X 30 cm, med bakplåtspapper.
Lycka i en enda ruta, fudge brownies, lagom kladdiga, söta, chokladdiga och framför allt himmelskt goda.
1.
Sätt ugnen på 175º. Klä en fyrkantig form, ca 25 X 30 cm, med bakplåtspapper.
2.
I en djup skål blanda kakao och bikarbonat.
3.
Vispa i halva av det smälta smöret.
4.
Häll i kokt vatten och vispa till en tjock och jämn smet.
5.
Häll i sockret, äggen och resterande av det smälta smöret samt vanilj. Vispa till smeten blir jämn.
6.
Häll i mjöl och hackad choklad och blanda eller vispa lätt tills det går ihop. Det bästa är om du har choklad knappar, chips. Jag hade bara blockchoklad hemma och tog halva mängden ljus och halva mängden mörk choklad som jag hackade i matberedaren.
7.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter eller tills den känns mjuk men inte dallrig i mitten.
8.
Kom ihåg att kakan blir godare om den är undergräddad än övergräddad.
9.
Kakan ska kallna helt i formen.
3/4 cups (80 g) kakao
1 tsk bikarbonat
2/3 cup (140 g) smält smör
1/2 kokt vatten
2 stora (eller 3 små) ägg
2 cups socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/3 cup (160 g) mjöl
2 cups grovt hackad choklad eller choklad chips