back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKLASTE OREOKAKA

  • 5 minuter + 25 minuter
  • 20 personer

Lyxiga Oreokakor på 3 ingredienser, säg 5 ingredienser med frosting. Hiss eller diss? Testa först vetja.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form ca 20x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Blanda fint finnrossade Oreo (utan fyllning) med bakpulver och mjölk

3.

Häll i formen och grädda i ca 20-25 min eller tills kakan är klar. Låt den kallna helt

4.

Vispa lätt rumstempererad färskost med florsocker och Oreofyllningen

5.

Bred över kakan, toppa ev med krossade Oreo och servera

6.

Förvaras i låda med lock i kylskåp

Ingredienser

Botten

2,5 fpk Oreokex, finmalda (utan fyllning)

1,5 tsk bakpulver

3,5 dl mjölk

Topping

200 g färskost typ Philadelphia eller mascarpone

1 dl florsocker

Oreofyllningen från kexen till botten