Vispa smöret luftigt.
Hade inte tänkt göra no-bake biskvier men eftersom jag hade kvar nästan hälften av krämen från ett kommande projekt ville jag göra något vettigt med den. Krämen går att frysa in eller spara i kylskåpet i upp till en till två veckor. Men vad är vettigt i det liksom? Har inte plats i varken kyl eller frys. Att slänga är inte min grej så då kom jag på att jag kunde göra biskvier. Utan ugn och på typ 30 minuter. För det kommer inte ta dig mer än 30 minuter även om du ska göra krämen från grunden. Köpte små mandelkakor, runda och fina, lite tjockare men det fungerar med andra runda kakor så klart.
1.
Vispa smöret luftigt.
2.
Tillsätt karamelliserad mjölk och vispa jämt. Häll i grädde under fortsatt vispning.
3.
Fyll en spritspåse med kräm och spritsa höga toppar på varje kaka.
4.
Ställ kakorna i frysen för ca 30-40 minuter.
5.
Smält chokladen i mikro ca 15 sekunder åt gången, rör i emellan åt.
6.
Doppa varje kaka i choklad och strö över riven kokos eller flingsalt.
7.
Förvaras svalt.
100 g normal saltat smör, rumstempererat
0.5 burk, ca 200 g, karamelliserad mjölk
1 – 1.5 dl vispgrädde
20 stycken mandelkakor
200 g ljus choklad
flingsalt eller riven kokos till garnering