back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENKLA JÄSTFRIA BAGELS

  • 4 stycken

Enkla jästfria bagels till frukost. Nu kan du baka dina egna bagels, alltid färska, alltid när du vill ha dem. På få ingredienser och under en timme får du supergoda bagels. Dessa behöver ingen närmare introduktion utan baka dem bara.

Tänk på att det är viktigt att använda fett yoghurt så inga light, rinniga varianter.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 200 grader, både över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Blanda väl de torra ingredienserna innan du tillsätter yoghurten.

    3.

    Tillsätt yoghurten och knåda i ca 10 minuter.

    4.

    Dela i 4 bitar. Rulla varje bit ca 15-20 cm lång rulle och forma till en bagel. Lägg på plåt. Upprepa samma procedur med resterande degbitar.

    5.

    Vispa äggen lätt och pensla på bagels. Strö över fröna.

    6.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter, till dem får en ljusbrun yta.

    7.

    Låt svalna i ca 10 minuter innan du delar och fyller dem med något gott.

    Ingredienser

    2 1/2 dl vetemjöl

    2 tsk bakpulver

    1/2 tsk salt

    2 1/2 dl naturell yoghurt 10% (grekisk, turkisk, rysk)

    1 ägg att pensla bagels med

    sesam- och vallmofrö att toppa med