Blanda kaffe och rom.
Enkel har just blivit enklare. Tiramisu som är enkelt att göra har precis blivit uppgraderad till superenkel och supergott. På mindre än 10 minuter har du en lyxig Tiramisu i glas att servera till söndagsfikat eller om du får oväntat besök. Men ska det vara superenkelt då fick jag anpassa receptet utan att för den delen kompromissa med smaken. I detta fall fick jag utesluta äggulorna som annars måste vispas med het sirap för att undvika äta dem råa. Men krämen är den enda jag kompromissade med. Italienska Ladyfingers, riktigt gott och stark espresso med en rejäl skvätt rom i och osötat kakao annars som vanligt. Just det, höll på att glömma att även utseendet fick sig ett lyft. Istället för den klassiska rektangulära kakan har jag gjort portionsformar, i glas.
1.
Blanda kaffe och rom.
2.
Fördela kexen i glasen och skedda över kaffe och rom.
3.
Blanda mascarpone med vispgrädde och florsocker och vispa luftigt och stabilt.
4.
Fördela krämen lika i glasen med sked eller med spritspåse.
5.
Ställ kallt tills dem ska serveras.
6.
sikta över kakao precis innan servering.
0.5 paket Ladyfingers kex
2 espresso
2 msk rom av bra kvalité, (uteslut för en alkoholfri barnvänlig variant
400 g mascarpone ost
2 dl vispgrädde
1.5 dl florsocker
osötat kakao eller riven choklad att sikta över