I en liten skål blanda plommonskivor och strösocker och ställ åt sidan
Enkel plommon och kardemummakaka du svänger ihop på 5 min och gräddar på 15. Blandade lite havregryn i smeten för lite tuggmotstånd och anledning att äta den till frukost.
1.
I en liten skål blanda plommonskivor och strösocker och ställ åt sidan
2.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Ta fram en form, rektangulär på ca 20 X 20 cm eller rund på ca 20-22 cm i diameter, och ställ åt sidan
3.
Häll smöret i formen
4.
I en stor skål blanda ihop alla ingredienser till smeten
5.
Klicka smeten i formen över det smälta smöret. Lägg frukterna och ev all saft som har samlats
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter. Kakan kommer bubbla rejält men du ser på smeten när den är färdig
7.
Låt svalna lite innan du serverar den med vaniljglass eller sås
8.
Kan även serveras kylskåpskall. Så god!
3 stora plommon (eller 6 mindre ) urkärnade och delade i skivor
0.5 dl strösocker
50 g normal saltat smör, smält
1.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0.75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk kardemumma, stött eller malen
1.5 dl mjölk