I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.
Superfräsch och framför allt superenkel chokladmousse med bärsås. Jag använde hallon och blåbär och passade perfekt ihop med den lena chokladmoussen. På 10 minuter har du en len och god mousse. För mig som inte gillar så stark bitter chokladsmak är denna helt perfekt. Du kan göra moussen med favoritkexen och toppa med vad du önskar. Själv tycker jag att Balerina mörk choko med vispgrädde ger den perfekta chokladsmaken. MUMS!
1.
I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.
2.
Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller minst 4 timmar.
3.
I en kastrull på spisen koka upp bär och gélesocker, sjuda på medelvärme ett par minuter. Ta bort från spisen och låt såsen kallna.*
4.
Vispa moussen fluffigt. Tillsätt ev vaniljsocker och kakao. Vispa jämnt.
5.
I fyra glasburkar eller skålar fördela såsen. Spritsa eller skedda moussen ovanpå. Toppa med maränger, grönt och ev kaksmul.
6.
Förvaras i kylskåp till servering.
7.
Håller i upp i 2-3 dagar.
16 stycken Balerina kakor med chokladfyllning, brutna i mindre bitar
6 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
ev 1 msk kakao, osötat
250 g frysta bär
1 dl Dansukker Gelesocker Multi
4-6 kakor, grovkrossade
maränger
ev citronmeliss