Klä en bakform med plastfolie och ställ åt sidan
Moussetårta med jordnötssmör och chokladganache. Inser nu att jag kommer att trötta ut er alla med mina nya recept med jordnötssmör. Även om det är olika bakverk vi pratar om. Ja, jag vet mer än vad du vet. Har nämligen flera nya recept på gång, jordnötskakor med choklad, jordnötskakor med kola för att inte prata så mycket mer om denna underbara moussetårta med jordnötssmör. Är det något som jag kan äta direkt ur burken så är det jordnötssmör. Någon annan som känner igen sig?
1.
Klä en bakform med plastfolie och ställ åt sidan
2.
Vispa grädden till mjuka toppar och ställ i kylskåp
3.
I en annan skål vispa färskost och jordnötssmör samt vaniljsocker. Vispa ett par minuter
4.
Tillsätt florsocker och vispa en minut till
5.
Vänd grädden i moussen
6.
Häll moussen i formen och tryck lätt med en sked så moussen fyller hela formen
7.
Släpp eventuellt formen lätt i bordet ett par gånger
8.
Doppa kexen snabbt i lite varm mjölk eller sirap gjord på vatten och strösocker
9.
Täck hela formen med kex. Eventuellt kommer du behöva trimma några kex så hela formen täcks. Hade tur med kexen som passade perfekt i min form
10.
Täck med plastfolie och ställ i frysen minst någon timme
11.
I en kastrull på spisen värm grädden nästan till kokpunkten
12.
Ta bort från spisen och häll chokladen över
13.
Låt stå någon minut innan du vispar ganachen slätt. Tillsätt smöret och vispa slätt
14.
Ta fram formen och vänd den på ett serveringsfat. Ta bort plastfolien
15.
Låt ganachen komma till rumstemperatur innan du häller den över moussen
16.
Toppa med hackade jordnötter
1.25 dl vispgrädde
300 g färskost naturell
2 dl jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl florsocker
ca 8-10 kex till botten
lite mjölk eller sirap
hackade jordnötter till dekorering
1.5 dl choklad hackad
0.75 dl vispgrädde
1 msk smör