back-button

Simona Muntean

Picture of the author

enkel mousse

Superfräsch och framför allt superenkel citronmousse med blåbär. En len och god mousse med en perfekt balans av citronsmak och blåbär. Kan toppas med favoritkex och önskad garnityr.

    Hur

    1.

    I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.

    2.

    Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller minst 4 timmar.

    3.

    Vispa smeten fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa jämnt.

    4.

    I fyra glasburkar eller skålar fördela 2/3 delar av dem krossade kakorna. Spritsa eller skedda moussen i.

    5.

    Toppa med blåbär, citronskivor, grönt och ev kaksmul.

    6.

    Förvaras i kylskåp till servering. Håller i upp i 2-3 dagar.

    Ingredienser

    15 dubbla kakor med citronfyllning

    5 dl vispgrädde

    2 tsk vaniljsocker

    1 dl florsocker

    2 dl blåbär

    tunna citronskivor

    citronmeliss