back-button

Simona Muntean

Picture of the author

EN MJUK OCH SAFTIG ZEBRAKAKA

  • 16 bitar

En mjuk och saftig sockerkaka full med chokladränder och glaserad med mer choklad. En randig kaka, en zebrakaka.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175º C.

2.

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

3.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.

4.

I en stor skål vispa ägg och socker luftigt.

5.

Tillsätt vaniljsocker och sen olja under fortsatt vispning.

6.

Tillsätt mjölken och mjölblandningen och vispa till en jämn smet.

7.

Blanda halva smeten med kakao och vispa. Känns chokladsmeten för tjock addera 2-3 msk mjölk till den.

8.

Med en matsked, lägg två matskedar av den ljusa smeten i mitten på formen.

9.

Lägg två matskedar av chokladsmeten precis i mitten på den ljusa smeten.

10.

Fortsätt att lägga sen ljus och chokladsmet på varandra tills du har använt all smet.

11.

Grädda i mitten av ugnen för 50- 60 minuter. Obs! gräddningstiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

12.

Låt kakan svalna i formen ca 10 minuter sen på galler.

13.

Glasera kakan med smält choklad eller sikta över florsocker.

Ingredienser

5 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl olja neutralt i smaken

1 1/4 dl varm mjölk

6 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

ev 100 g smält choklad att glasera med eller florsocker att sikta över