Sätt ugnen på 175º. Klä di form med bakplåtspapper.
Super enkel fruktkaka som smakar ljuvligt. En läcker aprikoskaka som passar perfekt till fikat eller som dessert.
En sats ger en långpannekaka på ca 25X35 cm
1.
Sätt ugnen på 175º. Klä di form med bakplåtspapper.
2.
Vispa äggen med socker. Tillsätt oljan och vispa slät. Tillsätt mjölken och vispa.
3.
Tillsätt sist mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
4.
Häll lite mer än halva smeten i formen och grädda mitt i ugne för 5 minuter.
5.
Lägg frukten i ett snyggt mönster på kakan och häll över resterande smet.
6.
Baka i ugnen för ca 15-20 minuter tills kakan känns färdig på ytan.
7.
Låt den kallna innan du siktar över florsocker och delar i mumsbitar.
4 ägg
16 msk strösocker
16 msk olja neutral i smaken, typ rapsolja
16 msk mjölk
18-18 msk mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
16 aprikoser delade i halvor (välj annan frukt eller bär efter tycke)