Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
På bara 4 ingredienser. God fika som kan varieras beroende på frukt eller bär du har hemma eller är i säsong.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
2.
Blanda ricotta med ägg, socker och mannagryn. Ställ åt sidan.
3.
Rulla ut smördegen. Bred över fyllningen. Strö över bär.
4.
Rulla från den långa sidan. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform.
5.
Pensla ev med vatten eller mjölk och strö på mandelspån.
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20 min eller tills längden har fått fin färg och puffat upp.
7.
Låt svalna lite. Sikta florsocker över och servera.
1 fpk kyld smördeg
250 g Ricotta
1-2 ägg beroende på storlek
0,5 dl strösocker
ev 1 tsk vaniljsocker
ev 0,5 dl mannagryn
ev 2 dl bär
vatten eller mjölk att pensla med
mandelspån
florsocker att sikta över