back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RICOTTAFYLLD SMÖRDEGSLÄNGD

  • 5 minuter + 25 minuter
  • 12 personer

På bara 4 ingredienser. God fika som kan varieras beroende på frukt eller bär du har hemma eller är i säsong.

Hur

Gör så:

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

2.

Blanda ricotta med ägg, socker och mannagryn. Ställ åt sidan.

3.

Rulla ut smördegen. Bred över fyllningen. Strö över bär.

4.

Rulla från den långa sidan. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform.

5.

Pensla ev med vatten eller mjölk och strö på mandelspån.

6.

Grädda i mitten av ugnen för ca 20 min eller tills längden har fått fin färg och puffat upp.

7.

Låt svalna lite. Sikta florsocker över och servera.

Ingredienser

Ingredienser:

1 fpk kyld smördeg

250 g Ricotta

1-2 ägg beroende på storlek

0,5 dl strösocker

ev 1 tsk vaniljsocker

ev 0,5 dl mannagryn

ev 2 dl bär

Topping

vatten eller mjölk att pensla med

mandelspån

florsocker att sikta över