Skär degtrådarna i mindre bitar.
DEN VIRALA DUBAI CHOKLADKAKAN. I en ny nötfri variant. Kataifi degtrådar, smör, Biscoff och favorit ljuschokladen.
1.
Skär degtrådarna i mindre bitar.
2.
Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.
3.
I en skål blanda trådar med Biscoff spread.
4.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
5.
Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.
6.
Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.
7.
Lägg fyllningen i och jämna till ytan.
8.
Täck med resterande choklad. Ev strö över finkrossat kex.
9.
Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.
100 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar
50 g smör
200 g Biscoff spread
200 g ljus choklad typ Marabou
ev 25 g vit choklad
ev 1 finkrossat Biscoff kex