back-button

Simona Muntean

Picture of the author

DUBAI CHOKLADKAKA MED BISCOFF SPREAD

  • 10 minuter
  • 12 personer

DEN VIRALA DUBAI CHOKLADKAKAN. I en ny nötfri variant. Kataifi degtrådar, smör, Biscoff och favorit ljuschokladen.

Hur

1.

Skär degtrådarna i mindre bitar.

2.

Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.

3.

I en skål blanda trådar med Biscoff spread.

4.

Klä en brödform med bakplåtspapper.

5.

Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.

6.

Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.

7.

Lägg fyllningen i och jämna till ytan.

8.

Täck med resterande choklad. Ev strö över finkrossat kex.

9.

Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.

Ingredienser

100 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar

50 g smör

200 g Biscoff spread

200 g ljus choklad typ Marabou

ev 25 g vit choklad

ev 1 finkrossat Biscoff kex