Skär degtrådarna i mindre bitar.
DEN VIRALA DUBAI CHOKLADKAKAN. Kataifi degtrådar, smör, pistagekräm och choklad. O M G. Du måste testa. Det är typ Ät den och dö lycklig- känsla.
1.
Skär degtrådarna i mindre bitar.
2.
Stek de i lite smör i en stekpanna tills de blir bruna. Rör då och då och vänd de så de inte bränns.
3.
I en skål blanda trådar med pistagekräm och tahinipasta.
4.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
5.
Smält vit choklad och ringla i botten på formen. Låt stelna någon minut i frysen.
6.
Smält ljus choklad. Täck sen hela botten på formen med hälften. Jämna till ytan och dra uppåt ca 0,5 cm på väggarna. Ställ i frysen för ca 1-2 min.
7.
Lägg fyllningen i och jämna till ytan.
8.
Täck med resterande choklad. Ev strö över hackade pistagenötter.
9.
Ställ i frysen ca 30-45 min tills chokladen har stelnat. Dela och njut.
200 g Kataifi degtrådar skurna i mindre bitar
50 g smör
100 g pistagekräm
2 msk tahinipasta
300 g ljus choklad typ Marabou
ev 50 g vit choklad
ev 1 tsk ätbar guldpulver
ev 2 msk hackade pistagenötter