Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme. Olja och mjöla dina formar. Jag brukar för det mesta använda engångsformar i aluminium. Fodra botten med bakplåtspapper så blir det lättare att få ut de gräddade kakorna sen
Himmelskt god tårta som är dessutom busenkelt att sätta ihop. Chokladbottnarna är så saftiga och goda. dessa kan med fördel bakas innan, t o m frysas in. Lätt att bara ta fram vid tillfället.
1.
Sätt ugnen på 150 grader, över- och undervärme. Olja och mjöla dina formar. Jag brukar för det mesta använda engångsformar i aluminium. Fodra botten med bakplåtspapper så blir det lättare att få ut de gräddade kakorna sen
2.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter
3.
Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät
4.
Vispa i sist det kokta vatten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Det har jag råkat ut för. Smeten är väldigt rinnig
5.
Fördela i formarna och grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter eller gör tandpetartestet. Kommer tandpetaren nästan torr ut då är kakorna klara
6.
Låt dem svalna under en kökshandduk innan du tar ut dem ur formarna. Låt dem kallna helt på galler
7.
Blanda vetemjöl, socker och mjölk i en kastrull och värm upp på spisen under konstant omrörning.
8.
När det kokar upp, sänk värmen och fortsätt sjuda i 3-4 minuter till. Vispa kontinuerligt så det inte klumpar sig eller bränns på botten
9.
Häll i en skål och låt den kallna innan du ställer i kylskåpet. Dessa steg kan göras upp till 2-3 dagar innan. Bevara den i en låta med lock i kylskåpet
10.
Vispa smöret luftigt och sen tillsätt kylskåpskall mjölkkräm, 1-2 matskedar åt gången. Vispa jämt mellan
11.
Varva tre lager kräm med chokladbottnar och avsluta med kräm
12.
Spackla kräm även runt tårtan
13.
Lägg rån runt om tårtan och toppa med massor av färska frukt och bär
4.75 dl vetemjöl
4 dl strösocker
1.75 dl kakao av bra kvalitét
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 stora ägg
2.5 dl buttermilk ( mjölk och 2 msk vinäger, låt stå i 5 minuter )
1.5 dl rapsolja eller annan neutral olja
1.5 tsk vaniljpasta
2.5 dl kokt vatten
3 dl strösocker
2.5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
175 g smör rumstempererat
Färska frukt och bär
Rån eller chokladpinnar att lägga runt tårta