back-button

Simona Muntean

Picture of the author

DIY Sugar Peony

Steg-för-steg beskrivning på hur man gör en vacker socker pion

    Hur

    1.

    Knåda en bit sp tills den är mjuk och elastisk. Kavla den tunnt och ta ut 4 stycken blomblad i varje storlek, allt som allt 16 stycken. Börja med de stora eftersom dessa behöver längre tid att torka. Den bit sp du inte jobbar med ska ligga inlindad i plastfolje eller plastpåse.

    2.

    Varje blomblad ska nu formas, tunas ut. Använd en bolltull, verktygen som ni ser på bilden nedan, genom att dra och tryck utåt. När du är klar med den ena ska den ligga för att torka. Ska man ha en bra form på blomman är det bäst att blombladen torkar i skålar eller på baksidan av skålar som jag gjorde med de största blombladen. Upprepa samma procedur med alla blomblad.

    3.

    Låt bladen torka lite innan det är dags att montera ihop blomman. Passa på att detaljmåla bladen samtidigt som du monterar. Använd Rainbow Dust persikofärg. Vill du använda färgat sp, gör det innan du tar ut blad med utstickare. Använd i så fall pasta eller gelefärg.

    4.

    Forma en knopp av sp och sätt den i mitten på ett av de minsta blombladen som är penslat med lite vatten eller ätbart lim. Lägg omlott blad efter blad runt knoppen. Forma kanterna på bladen så de viks lite utåt. Låt knoppen torka medan du monterar de stora bladen.

    5.

    Börja montera blomman genom att lägga ett blomblad av största storlek på ett rak underlag. Fukta mitten av bladen med lim eller vatten och lägg på ett blomblad till. Fortsätt lägga bladen omlott från största till minsta storlek. Avsluta med att lägga knoppen i mitten. Stödja bladen med hushållspapper för att ge blomman rätt form.

    Ingredienser

    4 stora blomblad pioner

    2,5 kg sp

    Gum Tex

    Gum Trag

    CMC

    Rainbow Dust persikofärg