Blanda gelatin med kallt vatten i en skål och låt stå i ca 10 minuter.
En läcker tårta med ladyfingers kex, krämig fyllning med bär och dekorerad med vispad grädde och färska bär. En perfekt dessert för speciella tillfällen!
1.
Blanda gelatin med kallt vatten i en skål och låt stå i ca 10 minuter.
2.
Klä botten och kanterna av en rund form ca 24 cm, med bakplåtspapper.
3.
Täck formens botten med kex.
4.
Blanda likör med 1 dl vatten.
5.
Pensla varje kex med blandningen.
6.
I en kastrull koka upp vatten.
7.
I en mindre kastrull blanda äggen, salt, strösocker och vanilj.
8.
Lägg kastrullen med äggblandningen över kokande vatten.
9.
Vispa lätt till äggblandningen värms upp till 75º.
10.
Ta bort från spisen och häll krämen i en skål.
11.
Mikra gelatinen ca 10-15 sekunder i taget tills den har smält.
12.
Vispa gelatinet i äggkrämen.
13.
Vispa grädden i en kall kastrull. Den ska inte vara hård utan vispa den typ 2/3.
14.
Häll 1/3 del grädde i taget i den svalna äggkrämen och vispa försiktigt jämt.
15.
Krämen tjocknar allteftersom du blandar i den kalla grädden.
16.
Vänd bären försiktigt i krämen.
17.
Häll i formen och täck hela toppen med kex.
18.
Trimma så dem täcker hela toppen.
19.
Ställ tårtan kallt minst 6 timmar.
20.
Vänd tårtan över ett serveringsfat och dekorera med vispad grädde och färska bär.
En paket Ladyfingers kex
3 msk god likör
1 dl vatten
25 g gelatin
1 dl kallt vatten
5 ägg
3 dl strösocker
en nypa salt
1 tsk vanilj
7 dl vispgrädde
ca 200 g bär
2 1/2 dl vispgrädde
- färska bär
- ätbara blommor och blad