back-button

Simona Muntean

Picture of the author

DEN VIRALA TURKISKA PASTAN

  • 4 personer

Herre min skapare. Denna är helt amazing. Sonen som var skeptiskt när jag bjöd på middag kunde inte sluta berömma de. TESTA!

    Hur

    Gör så

    1.

    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

    2.

    Heta upp en teflon stekpanna på spisen. Tillsätt nötfärsen och bryn den fint tills all vätska har försvunnit.

    3.

    Tillsätt löken och fräs till den blir mjuk och glansig. Rör i då och då.

    4.

    Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett par minuter till under omrörning.

    5.

    Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen.

    6.

    I en kastrull på spisen smält smöret. Tillsätt paprika och fräs någon halv minut.

    Ingredienser

    Ingredienser

    350-400 g pasta

    vatten och salt

    500 g nöttfärs

    1 gullök finhackad

    2 msk paprikapulver

    1 msk lökpulver

    salt och peppar

    3 msk tomatpure

    Yoghurtsås

    2,5 dl turkisk yoghurt naturell

    2 pressade vitlöksklyftor

    lite citronsaft

    salt och peppar efter smak

    Papprikasmör

    60 g smör

    1 msk paprikapulver

    Topping

    hackad tomat

    hackad färsk persilja

    feta ost