back-button

Simona Muntean

Picture of the author

OSTDIPP MED ROSTADE BETOR

  • 5 minuter + 30 minuter
  • 4 personer

Ljuvlig förrätt eller lättare måltid. Perfekt att bjuda på. Passa på nu när det är säsong för betor. Jag använde polkabetor men alla andra passar lika bra,

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

    2.

    Skölj betorna i kallt vatten.

    3.

    Skär bort båda ändarna.

    4.

    Lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

    5.

    Ringla över olivolja och salta.

    6.

    Baka de i mitten av ugnen för ca 25-30 min eller tills de är mjuka.

    7.

    Låt svalna något och dra bort skalet.

    8.

    Bredd osten på en tallrik. Toppa med skivade betor och ringla över olivolja.

    9.

    Strö över salt och örter. Servera med baguette.

    Ingredienser

    2-4 betor beroende på storlek (gula, röda eller polka)

    salt och olivolja

    1 fpk Granarolo Stracchino

    olivolja att ringla över

    färska örter att toppa med

    baguetteskivor