Blanda vispgrädde och 3 dl av vetemjölet till en elastisk deg som inte klibbar. Ev använd mer mjöl
Crostoli, friterade italienska kakor, någonting mellan munkar och klenäter, men mycket enklare att göra och som verkligen smälter i munnen.
1.
Blanda vispgrädde och 3 dl av vetemjölet till en elastisk deg som inte klibbar. Ev använd mer mjöl
2.
I en djup stekpanna eller kastrull, heta upp oljan på spisen
3.
Under tiden kavla degen på lätt mjölat bakbord. Vill du ha jätte krispiga Crostoli ska du kavla degen riktigt tunt. Jag kavlade den ca 0,4-0,5 cm
4.
Stansa ut kakorna till önskad form eller skär med en kniv
5.
Fritera några i taget. Vänd de efter 0,5- 1 minut när de har blivit gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper
6.
Sikta över florsocker. Servera ev med chokladkräm typ Nutella på eller favvo sylten
2 dl vispgrädde
3-4 dl vetemjöl
neutral olja, typ rapsolja, till fritering
florsocker att sikta över