I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och 2 dl mjölk tills du får en klumpfri smet.
Crêpes rulltårta med färskost och vitchoklad. Denna måste du bara göra för den är så så god och blir så vacker.
1.
I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och 2 dl mjölk tills du får en klumpfri smet.
2.
Tillsätt resterande mjölk och smör och vispa jämt.
3.
Grädda 5-6 st crêpes. Låt formen/pannan bli riktigt varmt, pensla med lite smör och häll smet i. Grädda någon minut på varje sidan. Ska inte få så mycket färg.
4.
Har du ingen rektangulär form kan du grädda runda crêpes och trimma kanterna innan montering.
5.
Medan crêpes kallnar gör fyllningen. Vispa färskost med florsocker och ev vispgrädde.
6.
Lägg crêpes på plastfolie och bred fyllningen tunt över.
7.
Rulla och plasta in ordentligt. Ställ i frysen för 30-45 min alternativt i kylen för minst 2 timmar eller över natten.
8.
Lägg rulltårtan på galler på en plåt. Häll smält choklad blandat med kokosolja över den. Strö över riven kokos och garnera.
1.
Börja alltid med mindre mängd mjölk när du vispar till smeten. Lättare att få den klumpfri. Sen adderar du resterande mjölk och vispar jämnt.
2 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2+1 dl mjölk
30 g smör, smält och avsvalnat
ev 20 g smör att steka i
150 g färskost naturell typ Philadelphia
1-1,5 dl florsocker
0,5 dl vispgrädde
100 g vitchoklad
2 msk kokosolja
riven kokos att strö över
ev Raffaello choklad till garnering