Sätt ugnen på 165º C.
Det har aldrig varit enklare att göra crème brûlée. Tre ingredienser och ett par minuter av din tid är allt som behövs. Sen sköter ugnen resten. Även min dotter som inte bakar ( jag vet det är konstigt att jag älskar att baka och hon kan inte ens göra pannkakor) klarade av att göra. Och smaken du förstår, det väljer du själv varje gång. Även om jag gillar att utmana mig själv, att testa nya avancerade saker kan det ibland vara skönt med något så enkelt som denna dessert. Passar perfekt nu i sommar när du inte vill spendera tiden i köket utan vara ute i naturen. Jag vet att jag vill det.
1.
Sätt ugnen på 165º C.
2.
Blanda smält glass och äggulor till en jämn smet.
3.
Häll i fyra portionsformar.
4.
Lägg formarna i en djup ugnsform och häll kokhet vatten.
5.
Grädda i mitten av ugnen för ca 30- 40 minuter beroende på ugn.
6.
Låt stå kallt för ca 3 timmar.
7.
Strö över strösocker och bränn men en brännare.
8.
Klart att servera!
500 ml smält glass i valfri smak
4 äggulor
6 msk strösocker