back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CITRONRUTOR

  • 5 minuter + 35 minuter
  • 16 personer

Världens godaste citronrutor. Spröd mördegsbotten och en len citronfyllning. Fyllningen går att variera i all oändlighet. Har bakat dessa med hallon och blåbär också. Drömmen.

Hur

How to

1.

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan

2.

Häll vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl

3.

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg

4.

Pressa blandningen i botten på den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 10-15 minuter. Den ska inte vara färdiggräddad

5.

Vispa strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål

6.

Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 20 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat

7.

Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering

Ingredienser

Botten

3.25 dl vetemjöl

1.25 dl florsocker

115 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

4 ägg

0.5 – 1 msk citronskal

1.5 citroner, saft från

ev 0.5 tsk gurkmeja

att sikta över florsocker

Fyllning

3.75 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

4 ägg

0.5 – 1 msk citronskal

saft från 1.5 citroner

ev 0.5 tsk gurkmeja för färg

florsocker att sikta över