Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
Världens godaste citronrutor. Spröd mördegsbotten och en len citronfyllning. Fyllningen går att variera i all oändlighet. Har bakat dessa med hallon och blåbär också. Drömmen.
1.
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
2.
Häll vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl
3.
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg
4.
Pressa blandningen i botten på den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 10-15 minuter. Den ska inte vara färdiggräddad
5.
Vispa strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg, citronskal och citronsaft tillsammans i en stor skål
6.
Häll fyllningen över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 20 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat
7.
Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering
3.25 dl vetemjöl
1.25 dl florsocker
115 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
4 ägg
0.5 – 1 msk citronskal
1.5 citroner, saft från
ev 0.5 tsk gurkmeja
att sikta över florsocker
3.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
4 ägg
0.5 – 1 msk citronskal
saft från 1.5 citroner
ev 0.5 tsk gurkmeja för färg
florsocker att sikta över