back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHRISTINAS RÄKPASTA

  • 4 personer

Världens godaste räkpasta som min dotter ofta bjuder på. Enkelt att göra. God även med musslor i.

Hur

Gör så här

1.

Koka pastan i rikligt med saltvatten. Spara en kopp pastavatten.

2.

Fräs de skalade räkorna snabbt i 4 msk olivolja.

3.

Häll räkorna på en tallrik och ställ åt sidan.

4.

Hetta upp 4 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt vitlök och piri piri. Fräs snabbt under omrörning.

5.

Häll pastan över och de stekta räkorna, vitt vin och pastavatten. Börja med 1 dl. Låt koka under omrörning. Tillsätt ev mer pastavatten eller vitt vin om du önskar.

6.

Salta och peppra efter smak. Tillsätt de oskalade räkorna och blanda runt någon minut.

7.

Servera med en citronskiva till och hackad persilja.

8.

Gott med riven parmesan över men inget måste.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner spagetti

salt och vatten

600-700 g färska kokta räkor, lämna 4 st oskalade

4 + 4 msk olivolja

2-3 vitlöksklyftor skivade

2-3 torkade piri piri, hackade

svartpeppar

ca 1 dl vitt vin